Cupping


Hvad er Cupping:


Terapien går mange tusinder af år tilbage, og i dag bruges den flittigt på mange klinikker, specielt hos akupunktører, da det er en del af TCM – den traditionelle kinesiske medicin. Den har også lavet sin indtræden på den røde løber, hvor vi ser mange af de kendte dukke op med sugemærker på ryggen. Det menes, at terapien kan hjælpe mod en lang række sygdomme.

Hos Frederiksberg Sportsmassage laver jeg: Dry cupping

Ved dry cupping placeres kopperne på forskellige akupunkturpunkter på kroppen, eller running/moving cupping – massage langs meridianer og områder med ømhed og spændinger.


Cupping menes at være en yderst effektiv behandlingsform til flere forskellige lidelser og har vist sig fx at dæmpe hedeture, bindevævslidelser, dårligt kredsløb, fibromyalgi, problemer frossen skulder, gammelt arvæv, golf/tennis albue, hovedpine, iskias, lændesmerter, muskelproblemer, skulder og nakkesmerter, smerter på benene, sportsskader, ophobning af giftstoffer i væv, stift bindevæv, styrkelse af immunforsvaret og ødemer.


Bivirkninger ved cupping:


Du får sugemærker fra kopperne ved en behandling. Afhængigt fra person til person vil mærkerne forsvinde efter en uges tid. Der kan opstå ømhed i kroppen, ligesom enhver form for massage. I og med der bliver løsnet op i affaldsstoffer kan man opleve svimmelhed, træthed og hovedpine – men det skal ses som et tegn på, at kroppen arbejder – husk at drikke masser af vand.